Logo Essie Vormgeving & Websites

Zelf een Professionele Website maken

door | Website bouwen in Wordpress Divi

6 Voordelen van Zelf een Professionele Website Maken: Versterk je Online Zichtbaarheid en Herkenbaarheid.

Internet heeft een steeds belangrijkere rol bij het verbinden van mensen, bedrijven en informatie. Een professionele website is tegenwoordig meer dan alleen een online visitekaartje; het is essentieel voor elke ondernemer om een sterke online zichtbaarheid te creëren en te onderhouden. Hoewel het op het internet daardoor natuurlijk ook stikt van professionele webontwikkelaars en ontwerpbureaus (inclusief ikzelf ;-), biedt het zelf maken van een website vele voordelen. Zeker voor jou als ZZP’er of ondernemer met een klein bedrijf. In dit artikel zal ik wat dieper ingaan op de voordelen van zelf een professionele website maken.

  1. Creatieve vrijheid Zelf een professionele website maken stelt je in staat om je eigen creativiteit volledig te in te zetten. Zelf heb je vaak toch bepaalde ideeën die soms lastig zijn over te brengen op iemand anders. Op deze manier houd je dat lekker zelf in de hand. En denk jij nu; ‘maar ik ben juist helemaal niet creatief’? Met de steeds uitgebreidere collectie templates en sjablonen waar je uit kunt kiezen is het eenvoudig om unieke ontwerpen te creëren die aansluiten bij jouw visie en wat jij uit wilt stralen. Of je nu een artiest bent die een online portfolio wil presenteren of een kleine ondernemer die zijn producten wil verkopen, door het zelf te doen heb je de volledige controle over het uiterlijk en de functionaliteit van je website.
  2. Uniek voor jou Unieker en beter bij jou passend als ondernemer en als persoon kan haast niet wanneer jij zelf je website bouwt. En juíst die authenticitiet zorgt ervoor dat je met je website precies die klanten aan gaat trekken die bij jou passen. Zelf weet je toch altijd nog het beste wat bij je past. Je wilt dat je website een verlengde van je wordt en dat je het met trots gaat delen. Je kunt hem nog zo goed laten bouwen, maar als het niet als ‘jij’ voelt, dan zul je dat niet gaan doen. Zelf bouwen is zelf de controle houden en bepalen of het wel echt bij je past.
  3. Kostenbesparing Het inhuren van een professionele webbouwer kan behoorlijk prijzig zijn, vooral voor startende ondernemers met een beperkt budget. Door zelf je website te maken, kun je aanzienlijk besparen op de ontwikkelingskosten. Kijk wel uit voor, zoals ik het noem; ‘de kiloknallers in websiteland’, je kent ze wel; Strato, Jimdo, Wix, enz. Ze doen het in reclames mooi voor, maar in de praktijk valt het gewoon vies tegen om zonder extra hulp zelf je website te bouwen als je hier nog geen ervaring in hebt. Bovendien ben je in deze systemen ook nog eens minder goed vindbaar. Dat zeggen ze er allemaal niet bij. Daarom heb ik een online training gemaakt waarin ik je stapje voor stapje uitleg hoe je zelf ook daadwerkelijk een goedvindbare professionele website kunt neerzetten. (onderaan dit artikel meer hierover)
  4. Leerervaring Het zelf maken van een professionele website biedt een waardevolle leerervaring. Zelfs als je geen achtergrond hebt in webontwikkeling, of als je zegt dat je niet technisch bent of geen gevoel voor vormgeving hebt, leer ik het jou heel makkelijk, stapje voor stapje, video voor video. Ondertussen leer ik je niet alleen alles over webdesign, maar ook over SEO (zodat je ook goed gevonden wordt met je website)), contentbeheer en alle andere belangrijke aspecten die komen kijken bij een goede online zichtbaarheid.
  5. Sneller en onafhankelijk Als je eenmaal zelf je website gebouwd hebt, dan kun je hem daarna ook veel makkelijker zelf bijhouden of even snel iets aanpassen. Als je hiervoor steeds afhankelijk bent van een externe ontwikkelaar, kunnen wijzigingen en updates aan je website soms langer duren dan jij zou willen en bovendien moet je daar dan ook steeds weer voor betalen. Het is veel fijner om zelf de controle te houden over je website. Dus zeker als je van plan bent regelmatig nieuwe content toe te voegen of aanpassingen te gaan doen aan je website, is het handig om hem zelf te bouwen zodat je precies weet waar alles staat en de kennis zelf in huis hebt.
  6. Het is leuk om zelf iets te creëren! Last but not least; het is gewoon heel LEUK! om zelf iets te creëren. Leren en tegelijkertijd creatief beter zijn is supergoed voor je. Juíst als je als ondernemer al teveel ‘in je hoofd’ bezig bent is het goed voor je om ook die andere hersenhelft te stimuleren. Get in the Creative Flow en, mark my words, je zult niet meer willen stoppen ;-). Stel je eens voor hoe trots je zult zijn als jij zelf je eigen unieke website hebt gebouwd. Helemaal naar je zin en for the whole world to see.

Het is mijn missie om ondernemers te laten zien dat website bouwen niet moeilijk is en vooral leuk! Met mijn hulp doe je het wel zelf maar niet alleen. Want als ondernemer sta je er niet alleen voor en ik ben maar een berichtje van je vandaan.

Conclusie:

Het zelf maken van een professionele website biedt tal van voordelen, zoals creatieve vrijheid, kostenbesparing, sneller zelf dingen aanpassen, niet afhankelijk van een extern bureau en een waardevolle en leuke leerervaring. Door zelf de controle te hebben over je website, kun je directe aanpassingen maken en een sterke online zichtbaarheid en herkenbaarheid creëren die jouw merk, producten of diensten effectief in de kijker zet bij jouw potentiële klanten. Dus waarom wachten? Start vandaag nog met het bouwen van je eigen professionele website en ervaar de voordelen zelf.

Wil jij meer weten over mijn Online Training Zelf je eigen Unieke Klantwervende Website Maken zonder zorgen of technisch gedoe? Bekijk dan mijn pagina over Zelf je eigen Professionele Website bouwen.

Esther Quakernaat

Esther Quakernaat

Webbouw & Vormgeving

Sámen ontwerpen we jouw logo.
Sámen bouwen we jouw website.
Sámen jouw social media branding.
Alles in jouw eigen unieke stijl!

Overige blogberichten:

0 reacties